14 feb. 2021

Dagens andakt, den 14 februari


 ”Ty Herren älskar sitt folk och skänker de maktlösa seger.” (Ps 149:4)

Min svärmor brukade berätta om sin mamma, som levde ett ganska tungt liv, men som hade en stark tillit till Gud. Hon hade ensamt ansvar för tre barn under knappa förhållanden. Men hon brukade säga några ord, som tydligt etsade sig fast i min svärmor, för svärmor sa också dessa ord, när livets stormar och besvikelser kastade sig över henne. Och svärmor förmedlade uttrycket till mig. Och orden har stannat också i mitt medvetande.

Vad var det då för ord som svärmors mamma sa någon gång i början av 1900-talet? Hon sa: ”Det är kärlek bakom allt”. Jag kan se min svärmor uttala orden när hennes äldste son fick sluta sina dagar redan i femtioårsåldern. Jag kan höra henne säga det när hennes man upplevde upprepade och svåra sjukdomsperioder. Jag kan höra henne säga de där orden, varje gång när livet klappade till henne. Och orden ringer i mitt inre, när livet inte blir som jag vill. ”Det är kärlek bakom allt”!

BÖN
Tack Herre att jag får leva i förvissningen att din kärlek är mitt beskydd under livets alla förhållanden. Bara du vet vad som är bäst för mig, och oavsett hur förhållandena ser ut så har du inte tappat kontrollen och övergivit mig.

Inga kommentarer: