14 feb. 2021

Tidig söndagsmorgon i Västerås 14 februari

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Ännu en digital vecka är på väg att ta slut. Vi träffar många människor under en vecka, men i stort sett alla är två-dimensionella då vi ser dem på skärmen. På ett sätt fungerar det bra, men den verkliga närheten till varandra går förlorad. I det verkliga livet är vi ju alla tre-dimensionella. Kommer du ihåg hur det var?

I tisdags hade vi digital hemgrupp. Jag glömde att räkna, men jag tror vi var mellan 15 och 20 närvarande. Där började vi med ett nytt materiel för smågrupper som utgår från de fem tjänstegåvorna i Efesierbrevet 4. Var och en av av tjänstegåvorna presenteras med ett nyckelord: BYGGA - apostel, LYSSNA - profet, BERÄTTA - Evangelist, ÄLSKA - herde, VÄXA - lärare. Till varje samling finns en kortare undervisning inspelad. Till den första samlingen var det Ewa-Marie Kihlagård som talade. Jag vill bara gratulera att man lyckats producera ett så bra material. Både texterna och introduktionsfilmen var mycket bra. Jag vill verkligen rekommendera det. Materialet finns tillgängligt på nätet: https://www.fralsningsarmen.se/Sidor/medlemssidor/vision-2025/sidor/smagruppsmaterial/valkommen-hem---livet-med-jesus/

Dagen efter var det bibelstudiekväll med kårledaren i Västerås Arne Vauhkola. Det var den sista samlingen i en serie bibelsamtal ifrån Efesiebrevet. Jag tror vi var  omkring 15 deltagare och i den gruppstorleken fungerade det väldigt bra med digitala samtal omkring Bibeltexten.

Under veckan fick vi också ta beslut om att skjuta en undervisningshelg i Uppsala framåt i tiden. Planen var att vi skulle ha den helgen i början av mars. Vi har nu en hel del helger som vi har skjutit på framtiden i väntan på att Coronan ska släppa sitt grepp. Även om vi skjuter en hel del saker på framtiden, så kan vi inte skjuta livet på framtiden. Det är nu vi lever. Inte i det som varit eller det som ska komma. Det är viktigt att komma ihåg det.

Några arrangemang som är inplanerade i mars kommer inte att skjutas på framtiden även om vi får genomföra dem digitalt. I mitten på mars är den sista studieveckan i NLDI (Nordic Leadership Development Institute). Den skulle ha varit på Jelöy i Norge, men nu blir den i våra respektive länder framför dataskärmen.

Lite senare i mars har vi en undervisningshelg på Distansbibelskolan i Örnsköldsvik. Förmodligen blir den också digital om det inte sker ett mirakel. Men mirakler händer även i vår tid, så vi får avvakta och se. Jag hoppas verkligen att vi kan resa upp till Örnsköldsvik och träffa alla bibelskoleeleverna "på riktigt".

I lördags var vi ute på långpromenad tillsammans med goda vänner i trakterna runt Strömsholms slott. Vi satt vid kanten av forsen som brusade fram i islossningen, solen gnistrade i det vita snötäcket runt oss där vi satt och intog medhavt kaffe och smörgåsar. Livet håller på just nu. Inte i framtiden. Glöm inte det.

Idag är det som vanligt gudstjänst (digital förstås) från kåren i Västerås kl.15:00.

Ha en välsignad ny vecka. Och kom ihåg att livet börjar inte senare, det håller på just nu. Lev det nu!
Peter Baronowsky
 

 

Inga kommentarer: