20 feb. 2021

Dagens andakt, den 20 februari

 


Sedan Salomo hade byggt färdigt Herrens hus och även kungshuset och allt annat han hade känt längtan och lust att utföra, visade sig Herren för Salomo en andra gång...” (1 Kung 9:1 LB)

När Gud skapade människokroppen, utformade han varje del så att den skulle kunna fullgöra sin funktion på allra bästa sätt. Foten utformades så att den skulle vara bra att gå med, handen så att den skulle kunna gripa bra, örat så att det skulle kunna höra och ögat så att det skulle kunna se.

På samma sätt har Gud utformat varje människa för en speciell funktion. Vi fanns i hans tanke och planering långt innan vi föddes, och Gud skapade oss så att vi skulle passa in i den planen för våra liv. Därför är det så underbart att läsa orden i dagens bibelvers. De säger oss att allt det fantastiska som Gud kallade Salomo att göra, var något som han hade ”känt längtan och lust att utföra”.

När Gud kallar en människa in i en uppgift, gör han det med längtan och lust, inte med tvång och gissel. Han vet hur vi är skapade och skulle inte tvinga in oss i en uppgift som vi inte är konstruerade för.

BÖN
Tack Herre för att du har en underbar plan för mitt liv och tack för att din kallelse stämmer med den lust och den längtan som du lagt ner i mitt inre.

Inga kommentarer: