7 feb. 2021

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 7 februari


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Vi har redan hunnit en bit in i februari och vi kan rapportera om några nyheter på hemsidan och Facebook.

Under rubriken SKOLAN har vi börjat lägga ut artikelserier i olika ämnen. Där samlar vi inlägg som är lite större och mer djupgående än det som får plats i enstaka blogginlägg. Begreppet SKOLAN har vi hämtat från Benedictus "regel" på 500-talet där "skolan" var en viktig del.

Den första serien i SKOLAN var "Liten handledning i själavård" i fyra delar av Rut Baronowsky. Nästa del heter "Att förstå Bibeln" och kommer att handla om bibeltolkning för den vanlige bibelläsaren som jag har skrivit. Den första delen kommer på måndag. Var med från början! Du hittar sidan där vi samlar inläggen från Skolan här: https://rupebaskolan.blogspot.com/

En annan nyhet den gångna veckan var Ruts torsdagskrönika. Den krönikan kommer att återkomma på torsdagar med jämna eller ojämna mellanrum. Du hittar sidan där vi samlar Torsdagskrönikan här: https://torsdagskronikan.blogspot.com/

Från den privata sektorn kan jag meddela att vi firade en födelsedag förra söndagen tillsamman med yngste sonen med familj. Högtidsdagen firades i en hisnande pulka-backe i Stockholms nordöstra förorter. Även om vår pulka-åkning inte väckte så stor uppmärksamhet så väckte nog vår sång "Ja, må hon leva" en välförtjänt uppmärksamhet i pulka-backen.

I tisdags hade vi ett ärende till Eskilstuna och då passade vi på att hälsa på äldste sonens äldste son, som dessutom råkar vara vårt äldsta barnbarn. Han studerar vid Högskolan i nämnda stad. 

I övrigt var det som vanligt digitalt bibelstudium på Frälsningsarmén i Västerås på onsdagskvällen. På torsdagskvällen hade Rut och jag digital undervisning för de som ska leda lärjungaträningen på kåren. Och i eftermiddag är det som vanligt digital gudstjänst på kåren i Västerås kl.15.00.

Ha en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: