19 feb. 2021

Dagens andakt, den 19 februari


 Var och en går sin väg rakt fram, viker inte från sin bana. Ingen tränger den andre var och en följer sin egen väg”. (Joel 2:7-8)

Dagens bibelord är hämtat från Joels bok, en kort liten bok med bara tre kapitel, som berättar om Guds folk. I första kapitlet ligger folket under för förtryck. De har ingen framgång. Säden är förstörd, skörden är förstörd och vinet har förtorkat.  Det är torrt och eländigt. I andra kapitlet läser man om att Herren kommer till sitt folk och folket reser sig som en väldig armé. Folket omvänder sig till Herren och framgång, glädje och liv återvänder till dem. I tredje kapitlet dömer Herren Israels fiender, som så hårt ansatt dem i det första kapitlet. Och Gud lovar att vara en tillflykt för sitt folk. (Joel 3: 16)

Bibelordet idag är hämtat från det andra kapitlet. När Guds folk i Gamla testamentet hade framgång, fanns det alltid en viss disciplin – var och en visste vad de skulle göra, och de gjorde sin uppgift väl utan att tränga varandra. Det finns en ordning i Guds rike och när vi böjer oss under den ordningen och inrättar oss där går det oss väl. Han som skapat ordningen i naturen vill också att det ska vara ordning i våra liv, - i det privata och på våra arbetsplatser. Helighet har med ordning att göra och om vi vill ära Gud med våra liv måste vi inordna oss på den plats där Gud vill att vi ska verka just nu. Paulus riktar sig i Kolosserbrevet till Archippos och säger: Se till att du fullgör den tjänst som Herren gett dig. (Kol. 4:17). Jag tror att det är ett budskap, som Herren vill ge också till dig och mig idag.

BÖN
Herre jag vill idag fullgöra den tjänst, som du har gett åt mig, efter bästa förmåga. Tack för att du finns nära mig och vill hjälpa mig att göra det jag ska utan att tränga undan någon annan.

Inga kommentarer: