28 feb. 2021

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 28 februari

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så är ännu en vecka och en månad på väg mot sitt slut. Yngsta barnbarnet, tillsammans med sin familj, har tillbringat veckan i norska fjällen. Dom bor i Norge och kan inte komma till Sverige och vi bor i Sverige och kan inte åka till Norge. Vi ser i alla fall att yngsta barnbarnet gör stora framsteg i slalombacken. Det ser inte riktigt ut som då Ingemar Stenmark åkte skidor (bilden), men vänta bara några år så ska ni få se. Men nu är deras sportlov över och familjen är idag på väg söderut hem till Jelöy Folkhögskola där de bor sedan en hel del år.

Yngsta sonen med familj satt i bilen mest hela dagen i går för att komma fram till platsen där de ska tillbringa sportlovet. Den kommande veckan är det sportlov för Stockholm och Västerås.

Äldste sonen, som bor i Borås, har varit i Stockholm i helgen för att installera sin näst äldste son i en studentlägenhet. Så man kan gott säga att det har blivit en hel del bilåkande för alla sönerna de senaste dagarna.

På Frälsningsarmén i Västerås har vi haft vår normala digitala församlingsgemenskap. I tisdags träffades vår hemgrupp på Zoom och samtalade om tjänstegåvan att vara Apostel och hur den kan fungera i vår kår.

I onsdags hade jag ansvaret för bibelstudiet på Zoom. Förra onsdagen talade vi om vår dubbla tjänst som kristna. Vi är kallade till gemenskap med Jesus (1 Kor 1:9) och Jesus kallar oss att gå in i den tjänsten: "När du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr..." (Matt 6:6).

Men Jesus kallar oss också att "Gå ut och göra alla folk till lärjungar..." (Matt 28:19).

I onsdags var huvudämnet att "Gå in", vår bönetjänst och gemenskap med Jesus. Nästa onsdag kommer huvudämnet att bli "Gå ut", vår tjänst för Gud bland andra människor. 

Idag (söndag) är det som vanligt gudstjänst på Zoom kl.15.00.

I fredags avslutade vi vår serie om bibeltolkning "ATT FÖRSTÅ BIBELN". På måndag börjar en ny serie. Då kommer vi att lägga ut en översiktskurs i GAMLA TESTAMENTET. Vi räknar med att lägga ut en lektion varje måndag, onsdag och fredag under de kommande fem veckorna. Totalt 15 lektioner. Ett bra tillfälle att skaffa sig en helhetsöversikt över Gamla Testamentets innehåll. 

Ha en välsignad vecka och glöm inte bort att första lektionen om Gamla Testamentet kommer här på måndag.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: