1 juli 2022

Avsnitt 8: VAD SKRIVER JUDAS?


Alla som skriver något i Nya Testamentet har med perspektivet om den sista tiden och Jesu återkomst. I den här serien presenterar vi vad de olika författarna säger om den sista tiden och Jesu återkomst. Detta här avsnitt försöker svara på frågan: Vad skriver Judas?

Judas har bara skrivit ett enda kapitel i Nya Testamentet. Men även om brevet är kort finns det flera hänvisningar till den sista tiden och Jesu återkomst.

Vers 14 Herren kommer för att hålla dom
Även om Judas citerar Gamla Testamentet ser det ut som om detta citat mer handlar o Jesu andra tillkommelse och inte då Jesus kom till jorden i mänsklig gestalt.

Citatet talar om att Jesus inte kommer ensam, utan tillsammans med sina mångtusen heliga. Jesus kommer då inte med nåd i första hand utan med dom över de orättfärdiga.

Vers 14 I väntan på Kristi ankomst
Här talar Judas om människorna i den sista tiden. De hånar och följer sina egna gudlösa begär. Men Judas skriver också hur vi bör vara i vänta på Jesu ankomst. Vi ska uppbygga varandra och be i den Helige Ande. Vi ska hålla oss kvar i Guds kärlek medan vi väntar.

Vers 24 Fläckfria och jublande
Gud förmår att bevara sina barn från fall och ställa oss inför hans härlighet, fläckfria och jublande.

Inga kommentarer: