10 juli 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 10 maj

 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra helgen passerade vi punkten då vi var halvvägs igenom den bibelläsningsplan vi följer under året: "Nya Testamentet och Psaltaren på ett år". Vid halvårsskiftet hade vi kommit fram till Romarbrevet 13 i Nya Testamentet och Psalm 78 i Psaltaren. Nu tar vi tag i bibelläsningsplanen för det andra halvåret (bilden). De sista dagarna av 2022 räknar vi med att landa i Uppenbarelseboken kapitel 22 och 150:e psalmen.

Nu är vi många som dagligen följer bibelläsningsplanen. Det kan man göra på tre sätt:

Genom att få dagens kommentar på e-post (1). Skriv till info@rupeba.se och skriv "UTMANINGEN" så kommer du också med på utsändningslistan (det kostar inget).

Vi publicerar också dagens inlägg på Facebook (2) och på vår Blogg (3). Länkar till vår Facebooksida och bloggen finner du här: www.rupeba.se.

En av drivkrafterna för vårt arbete med rupeba är att "Stimulera Guds folk att läsa Guds ord". Låt dig stimuleras du också!


I början av veckan var det begravning på kåren i Västerås. Det var Hans Lundell som hade blivit "befordrad till härligheten" som vi säger i Frälsningsarmén. Men han hade inte "gått bort", han hade "gått hem". Under minnesstunden var det naturligtvis mycket saknad och tårar, men samtidigt mycket glädje och tacksamhet. Rut och jag tillhörde samma hemgrupp som Hans och han var verkligen en bönekämpe. Han talade ofta om bönens betydelse och bad själv med inlevelse och övertygelse varje gång det blev tillfälle för bön. Hans var med på "Tisdagsbönen" i stadshuset och de ekumeniska bönemötena en gång i månaden. På gudstjänsterna var Hans en av de ivrigaste att be högt varje gång det gavs tillfälle. 

Under minnesstunden tänkte jag på Elia som kastade sin kappa på Elisa då Elia blev hämtad i en eldsvagn till himlen (2 Kung 2). Elisa blev den som skulle föra Elias tjänst vidare. Vem ska ta upp Hans "mantel"? Jag tänkte på fler av de gamla bönekämparna som har gått hem till Herren. Var är alla dem som är kallade att föra deras tjänst vidare?

Men veckan har också innehållit många andra inslag. En kväll blev vi utbjudna av Stockholmssonen på middag i Stockholm. Det var en "arbetslunch" då sonen använde några timmar med att rätta till allt som inte fungerade som det skulle på våra datorer och mobiler. Hur skulle man klara sig utan "datasupport"?

En annan dag åkte vi tillsammans med några vänner och besökte ytterligare några vänner på deras sommarställe. Det blev en underbar dag. Det störtregnade hela förmiddagen, men då vi körde in på gårdsplanen klockan tolv drog molnen bort och gav oss det bästa tänkbara sommarvädret.

Det har också blivit några födelsedagar under veckan. Norgebarnbarnet, som just har flyttat till Strömstad fyllde 10 år i fredags. Det är förpliktigande för farfar och farmor. Vi har tagit med alla barnbarnen på en helg till London, normalt då de fyller tio år. Ett av Stockholmsbarnbarnen fyller tio år i början av nästa år, så vi får väl invänta den födelsedagen så vi tar med de båda tioåringarna tillsammans till London. Stockholmssonen fyller år idag, men han fyller inte tio år så det blir ingen Londonresa för honom. Han får i stället skicka med sin tioåring till London nästa år.

Nu är det snart dags för en ny vecka. Det ser ut som vi får en hel del besök av barn och barnbarn under veckan. Det ser vi fram till...

Med önskan om en välsignad vecka
Peter Baronowsky










Inga kommentarer: