17 juli 2022

Tidig söndagsmorgon den 17 juli

 




Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen efter en intensiv vecka. I måndags hade vi besök av ett par som vi inte träffat på många, många år. Frun var klasskamrat med Rut under gymnasietiden och de tog studenten samtidigt. Mannen var lumparkompis i det militära med min äldre bror Jan. Ruts klasskamrat och Jans lumparkompis träffades och gifte sig med varandra och är fortfarande gifta (Allt detta hände på 1960-talet).

Medan vi fortfarande satt kvar vid middagsbordet anlände "Norgesonen" som just har konverterat till att bli svensk och bor i Strömstad (på gränsen till Norge). Han kom tillsammans med sin tre barn 13, 10 och 3 år gamla. Frun kunde inte följa med eftersom hon fortfarande arbetar på Fretex (Fretex = Myrorna i Norge).

Då inträffade en märkbar tempoväxling i vårt hem. Middagsgästerna var gamla människor (Något år äldre än Rut och mig) och rörde sig i ett annat tempo än de nytillkomna gästerna. Det var mycket lek och glädje i vår lilla pool som vi sätter upp på sommaren. Jag tror att de tillbringade nästan lika mycket tid i vattnet som utanför vattnet (Bild 1). Även barnens pappa fick leka i poolen, men då fick barnen flytta på sig (Se klipp på Youtube:  https://youtu.be/aH-HThQO9Rk).

Då Strömstadsfamiljen återvände hem i slutet av veckan blev det plötsligt tyst och tomt i huset. Men vi sörjer inte. Vi ska snart träffas igen.

Med önskan om en ny välsignad vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: