3 juli 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås 3 juli

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Igår (lördag) var vi på utflykt till Nås i Dalarna med en grupp från Frälsningsarmén i Västerås. Under flera månader har kåren inbjudit till en studiecirkel som studerat Selma Lagerlöfs bok "Jerusalem" om en väckelserörelse som formades i det lilla samhället Nås och som sedan sålde allt de hade i Sverige för att emigrera till Israel och invänta Herrens ankomst. Gårdagen var avslutningen av studiecirkeln och Rut och jag, som inte kunnat närvara en enda samling, fick följa med av bara nåd.

Selma Lagerlöfs bok har också blivit en film och i det lilla samhället Nås har en grupp entusiaster från orten satt upp en friluftsteater med temat från "Jerusalem" med lokala amatörskådespelare. Detta har pågått i över 60 år. Det blev en lyckad heldag med middag och föreställning för 19 deltagare från FA i Västerås.

Idag är det söndag och Rut och jag är ansvariga för gudstjänsten på Frälsningsarmén i Västerås. Temat i predikan tar sin utgångspunkt i Gideon som man kan läsa om i Domarboken 6. Välkommen du också om du har möjlighet.

Med önskan om en välsignad ny vecka.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: