26 juli 2022

För ett år sedan...

För ett år sedan publicerade jag följande inlägg om ett nytt internationellt studiematerial från Frälsningsarmén. Under det gångna året har det säkerligen undervisats om detta program på Frälsningsarmékårer över hela världen. På den kår som jag tillhör har kårledaren Alejandro Gallardo lagt ut undervisning om materialet på Youtube. Du finner länken till denna undervisning i slutet av detta inlägg. Men först kommer här inlägget från förra året:

Kallad till soldat


Jag läste i veckan på en norsk blogg att Frälsningsarmén internationellt har gett ut en ny bok för den som önskar bli soldat i Frälsningsarmén. Den lanserades den första juli i år och är alltså alldeles ny.

Den senast utgivna versionen av "Kallad till soldat" gavs ut 1978. För att bli soldat i Frälsningsarmén måste man skriva under en förpliktelse, soldatpakten. I boken "Kallad till soldat" går man igenom varje punkt i soldatpakten och förklarar innebörden.

Ända sedan jag blev soldat (det var en stund sedan) var det en punkt som jag hade svårt att förstå vad den egentligen betyder. Då jag skrev under soldatpakten stod det att jag lovar "att bevara äktenskapets helgd". Jag förstod nog inte vad det betydde då och det kan vara svårt att förstå det än idag. Den öppnar dessutom för många varierande personliga tolkningar.

I den nya "Kallad till soldat" förklarar man tydligare vad som menas med äktenskapet: "Frälsningsarmén bekräftar att äktenskapet är ett frivilligt och kärleksfullt förbund för livet av en man och en kvinna. Det är en delning av livet präglad av personligt samtycke, ömsesidig respekt och trohet, ömsesidig service och jämlikhet. Det är det enda lämpliga sammanhanget för sexuell intimitet."

Jag har inte den svenska texten men den fullständiga norska texten av boken kan du läsa här:  https://s3.eu-west-1.amazonaws.com/frelsesarmeen/Kalt-til-soldat-low.pdf

/PB

Länken till Alejandros undervisning: 
https://www.youtube.com/results?sp=mAEB&search_query=fr%C3%A4lsningsarm%C3%A9n+v%C3%A4ster%C3%A5s+called+to+be+a+soldier

Inga kommentarer: