12 sep. 2021

Tidig söndagsmorgon 12 september


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Igår passerade vi en milstolpe då vi publicerade det sista avsnittet av Klagovisorna i bibelläsningsplanen UTMANINGEN. Det innebär att "nya GT-boken del 5" nu är färdig. Du kan läsa mer om det här: https://rupeba.se/home/#!/products/gt-boken---6-delar-i-studiep%C3%A4rmar---peter-baronowsky.

Det går att beställa del 5 redan nu och vi räknar med att kunna skicka ut den i månadsskiftet september-oktober. 

Projektet UTMANINGEN startade 2014 och har sedan dess pågått varje dag. Den är en del i en av rupebas huvudmålsättningar "Att stimulera Guds folk att läsa Guds Ord". Varje genomgång av hela Bibeln tar tre år:
- Nya Testamentet och Psaltaren på ett år
- Gamla Testamentet på två år

Då vi den första januari 2020, började den nu pågående genomgången av GT, kallar vi den för "nya GT-boken" eftersom det är en omarbetad och utökad version. Det nya är att jag i tillägg till "andakten" till varje kapitel lägger till en avdelning med kommentarer till det aktuella kapitlet.

Idag börjar vi med del 6 i serien "nya GT-boken" som kommer att innehålla Hesekiels bok och de återstående kapitlen i Gamla Testamentet. Vi räknar med att bli färdiga med Malakis bok den sista december i år (Om Herren dröjer).

Därefter är det bara en del kvar i serien. Del sju kommer att bli en andaktsbok från Psaltaren. Den kommer att skrivas under nästa år då vi följer bibelläsningsplanen "Nya Testamentet och Psaltaren på ett år". Bibelläsningsplanen finner du i högerspalten på hemsidan på www.rupeba.se.

Den gångna veckan har, förutom det dagliga skrivandet i UTMANINGEN, innehållit en del förberedelser för kommande händelser under höstterminen där vi lovat att bidra med undervisning. 

Men den gångna veckan har inte bara bestått i arbete. Vi har också haft tid att umgås med goda vänner i långa promenader med goda samtal. 

Jag önskar dig en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: