19 sep. 2021

Tidig söndagsmorgon den 19 september

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Det kom ett mejl i söndags där det stod i ärendemeningen "Ännu en som vill vara med i bibelläsningen". Det kom från en god vän i Stockholm som under lång tid har hänvisat människor till UTMANINGEN. Det kan ha varit vänner som varit kristna under en lång tid men kanske tappat inspirationen att läsa Bibeln. Men den här gången gällde det någon som nyligen hade börjat gå på kåren, och hon la till att det kanske var bäst med att inte börja med Gamla Testamentet. Jag antog utmaningen och i måndags började jag skicka dagliga mejl från Johannes evangelium. Jag började också lägga ut dem på hemsidan under rubriken "21 dagar med Johannesevangeliet". Du är välkommen att följa med i den bibelläsningen du också om det känns tungt med bara Gamla Testamentet.

Vår vän i Stockholm delar verkligen en av våra huvudmålsättningar för rupeba: "Att stimulera Guds folk att läsa Guds Ord".

Någon dag senare fick jag ett mejl från en av de många som finns med på utsändningslistan för "Gamla Testamentet på två år". Brevskrivaren skriver:
"Än en gång vill jag tacka för att du gör den här utmaningen jag hade inte klarat att läsa hela gamla själv det är alltför svårbegripligt och tungt då jag varken har kunskap eller intresse nog,  för att sätta det i ett historiskt perspektiv och kunna omsätta och förstå Guds hälsning genom det idag. Jag vill förstå och jag kommer att göra det.. för Guds ords är levande och verksamt.
   Jag har en fråga också, kommer du att fortsätta med nya testamentet när vi läst gamla färdigt? Det har du nog informerat om men jag kommer inte ihåg."

Svaret på frågan är ja, nästa år läser vi "Nya Testamentet och Psaltaren på ett år". Den första januari börjar vi med kapitel 1 i Matteus evangelium och den sista december avslutar vi året med det sista kapitlet i Uppenbarelseboken. Jag räknar med att vi läser Nya Testamentet måndag-fredag och lördag-söndag läser vi Psaltaren.  

Under veckan har Rut i torsdags medverkat digitalt med seminarier både förmiddag och eftermiddag på Frälsningsarméns "Sociala dagar", en samling för Frälsningsarméns socialarbetare. Ruts seminarier gick under titeln "Vårda vårdaren - Hur man tar hand om sig själv så man kan ta hand om andra"

På torsdagskvällen var jag med i en bibelstudiegrupp som studerar Uppenbarelseboken. Det är den andra samlingen och den kommer förmodligen att pågå under lång tid och det kommer säkert någon form av dokumentation så småningom. 

Men nu är det söndag, Herrens dag, och på Herrens dag går man på gudstjänst.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: