7 sep. 2021

VITTNESBÖRDET: Från Mao till Jesus

- Inblick.se -
Peter Jarbratt var en övertygad vänsteranhängare och aktiv inom KPML(r). Han läste böcker av Erich von Däniken om det paranormala och arrangerade stora musikfestivaler i sin hemstad Norrköping. Kinas ledare Mao Zedong var en stor politisk förebild för Peter. Men när en väckelse drog fram på hans arbetsplats blev Peter frälst och började följa Jesus istället...

... En väckelse hade brutit ut på Philipsfabriken, där Peter jobbade. I mitten av 1970-talet blev ett flertal av de anställda på fabriken frälsta. Väckelsen på fabriken i Norrköping var så pass stark att den till och med uppmärksammades på nyhetsplats i svensk media.

– Jag diskuterade väldigt mycket med mina nyfrälsta arbetskamrater. De hade alltid svar på mina frågor. En av de nyfrälsta var i mina ögon lite märklig. När jag frågade vad han skulle göra i helgen blev svaret ”Det beror på vad Gud vill”. Om jag frågade vad han skulle se på tv på kvällen svarade han ”Det bestämmer Gud”. Nog tyckte jag att han svarade väldigt konstigt, men jag respekterade honom för att han vågade gå ut så starkt.

– Vid ett tillfälle såg jag och mina ofrälsta vänner ett tv-program från pingströrelsens sommarkonferens Nyhemsveckan där flera ungdomar blev intervjuade. Ungdomarna utstrålade en mycket stark livsglädje. Mina vänner skrattade åt dem och tyckte att pingstvännerna var tokiga medan jag satt och blev imponerad av de frälsta ungdomarnas livsglädje när de blev intervjuade om sin tro på Gud.

Det var ett flertal olika händelser som samverkade till att Peter sakta men säkert drogs allt närmare en kristen tro på den levande Guden och hans son Jesus Kristus.

Läs mer här:  https://www.inblick.se/livsberattelser/fran-mao-till-jesus/5747

Inga kommentarer: