3 sep. 2022

Dagens andakt, den 3 september

”Han leder de ödmjuka rätt, de ödmjuka lär han sin väg.”  (Ps 25:9)        

För några år sedan blev vi, av våra barn, utrustade med ännu ett av teknikens under, en GPS till bilen. Först undrade vi vad vi egentligen skulle ha för användning av den, men så skulle vi besöka en vän, på en för oss okänd adress, och beslutade oss för att pröva den.

En GPS lokaliserar, via en satellit, såväl var du befinner dig som din destination. När du knappar in den adress du ska köra till, tar GPS-en ut den bästa färdvägen och en förinspelad, trevlig människoröst berättar hur du ska köra. – Följ vägens riktning, - Vid nästa avfart, håll till vänster, - Ta nästa avfart, och sedan genast ta till höger, - Vid rondellen om 300 meter ta den andra avfarten.

Med hjälp av GPS-en har vi lyckats navigera rätt både ute på rena landet, och till rätt adress i gyttret av smågator i några av Europas storstäder. Ibland har vi undrat om vi vågade lita på GPS-en, och så har vi tyckt oss veta bättre, men oftast har vi efteråt förstått att GPS-en hade rätt.

Den osvikliga rösten i GPS-en har blivit en påminnelse om vilken underbar tillgång vi har i Guds vägledning i våra liv. Han ser verkligheten, precis som GPS-en, från ett högre perspektiv. Han ser längre och han ser och vet så mycket mer, än vad vi gör. Vi kan tryggt lita på hans ledning. En GPS kan ha fel, men Gud har aldrig fel.

BÖN

Herre, jag vill lyssna efter din ledning i dag, och följa dina direktiv.

Inga kommentarer: