5 sep. 2022

Dagens andakt, den 5 september

”Denna lag som jag i dag ger dig är inte ofattbar eller ouppnåelig för dig. Den finns inte uppe i himlen, så att du måste fråga: Vem kan fara upp till himlen och hämta den åt oss, så att vi får höra den och kan följa den? Den finns inte bortom havet, så att du måste fråga: Vem kan fara över havet och hämta den åt oss, så att vi får höra den och kan följa den? Nej, dess ord är mycket nära dig, i din mun och i ditt hjärta, och därför kan du följa den” (5 Mos 30:11-14)

Ibland säger människor ”jag kan inte”, när de egentligen menar ”jag vill inte”. I Frälsningsarméns begynnelse sjöng man ofta orden: ”Vem som vill får komma nu”. Detta var en riktig teologi, för det att komma till Jesus, handlar mer om vår vilja än om vår förmåga.

Många människor säger att de skulle bli kristna om de bara kunde tro. Men dagens bibelord visar, att det inte handlar så mycket om att kunna som att vilja. Ordet säger klart att Gud har gjort Bibelns budskap tillgängligt för alla, som verkligen vill.

BÖN

Tack att du Fader har gjort det möjligt för alla som vill, att tro på dig och ditt ord. Hjälp mig idag att leva så att det blir lätt för andra att komma till dig.

Inga kommentarer: