1 sep. 2022

”En man hemifrån” förvandlade Ranias liv

(Bildtext) När arabiska Rania Sayegh fylldes av kärlek till Jesus, förändrades också hennes syn på det judiska folket. I dag arbetar hon med att sammanföra Jesustroende araber och judar. Foto: Börje Norlén)

- Från Världen idag -
Rania Sayegh växte upp i Nasaret i Israel och konstaterar skämtsamt att hennes liv blev förvandlat när hon blev förälskad i en man från sin hemstad. I dag driver hon bönecentret Hope och brinner för en Jesusväckelse i den stad där Jesus en gång växte upp.

Rania Sayegh är en kristen arab som i hela sitt liv bott i den för alla kristna så välbekanta staden Nasaret. Vi träffas i församlingen Arken i Stockholm, där hon är en av gästtalarna på församlingens sommarkonferens. Ranias bror med familj har bott i Sverige i tjugo år och Rania kommer gärna hit när hon får tillfälle.

Hon är en kvinna mitt i livet, med svart lockigt hår som spretar åt alla håll och med en härlig utstrålning.  

Rania föddes i ett hem där föräldrarna var ortodoxt kristna, men där tron inte var personlig utan mer en religiös tradition. Rania berättar att hon tidigt hade en längtan efter Jesus Kristus, den man som en gång växte upp i Nasaret, precis som hon.

Läs mer här: 
https://www.varldenidag.se/reportage/en-man-hemifran-forvandlade-ranias-liv/repvhp!O0TLQUJ1TfZNkcEd0fOvug/

Inga kommentarer: