18 sep. 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 18 september

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

På lördagskvällen inträffade Västerås kulturnatt 2022. På alla möjliga platser anordnades alla möjliga slags musikframträdanden, teatrar, dansbanor och mycket annat. Förra gången man anordnade kulturnatten i Västerås räknar man med att det var omkring 30.000 besökare. I år räknar man med att ännu fler ska promenera igenom gatorna i centrum för att ta del av utbudet.

Mitt i centrum på en gågata ligger Frälsningsarméns kår. Där kommer dörrarna att öppnas 17:00 för att sedan stå öppna hela kvällen. Kåren sände ut medlemmar två och två för att prata med människor och inbjuda dem till kåren.

I foajén kunde vi bjuda på kaffe och något att äta vid ståbord. Där fanns också någon att tala med, men det var inte meningen att man skulle stå där hela kvällen. Den som ville uppleva en lugn stund kunde gå vidare och sätta sig i lokalen. Där var det musik nonstop hela kvällen. Där kunde man sitta och meditera eller be. Där fanns en bönevägg där man kunde sätta upp sina böneämnen. Där fanns förebedjare för dem som gick till platsen för samtal och förbön. Musikkåren spelade lugna bönekörer, lovsångsgruppen sjöng lovsångskörer och hela lokalen var fylld av lovsång till Gud. I källarlokalen fanns ett bönerum där förebedjare kunde be för dem som var ute för att evangelisera och för dem som var i lokalen för bön och samtal.

Sent på kvällen avslutades Kulturnatten med att alla medverkande samlades för en bön- och tacksägelsestund.

Den här veckan hade vi också den första samlingen för vår nybildade "Hemgrupp". Där bad vi också för Kulturnatten och vi bad speciellt för att någon skulle bli frälst.

Under veckan har vi också haft en del mentorssamtal med officerare i olika delar av landet.

Veckorna går fort. Vi har redan hunnit en bra bit in i hösten och snart börjar ännu en ny vecka. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: