6 sep. 2022

Kåren i Ö-vik var på väg att lägga ner – nu sjuder den av liv

(Bildtext: I Frälsningsarmén i Örnsköldsvik samlas människor i olika åldrar från olika bakgrunder. Foto: Irene Strålberg)


- Från Världen idag -
 
När Världen idag kommer till intervjutillfället efter att ha bett kårledaren Anita Allandotter samla ihop ”några personer”, möter elva vuxna plus åtta unga upp! En uppslutning som visar på kärleken till kyrkans gemenskap. Intervjugänget med olika bakgrunder och egenskaper ger en talande bild av församlingens mångfald.

Det hinner bli många skratt åt undertecknads insatser för att försöka ”samla” det samtal som engagerat drar i väg åt olika håll. I efterhand blir det ändå tydligt att allt som sägs har tre röda trådar: Bön, gemenskap och acceptans.

Frälsningsarmén i Örnsköldsvik huserar i ett centralt beläget enplanshus. Den ljusgrå kyrkan med rödmålad entré har blivit en viktig träffpunkt för många ensamma och utsatta i staden. Två dagar per vecka är soppköket öppet och tar emot 55-60 besökare. Och varje vecka delas 90 matkassar med skänkta varor ut till behövande.

Läs mer här: 
https://www.varldenidag.se/forsamlingsliv/karen-i-o-vik-var-pa-vag-att-lagga-ner-nu-sjuder-den-av-liv/repvep!KGI8Vi3dIqpzgYB5dbX9Rw/

Inga kommentarer: