29 okt. 2021

Dagens andakt den 29 oktober


”Kämpa trons goda kamp, sök vinna det eviga livet, som du har kallats till och för vars skull du har avlagt den rätta bekännelsen inför många vittnen”
( 1 Tim 6:12)

”Det är i uppförsbackarna som konditionen tränas” – så sa’ han bibelläraren, och alla som kommit för att få höra tröstens ord om att Gud skulle ta oss ur alla våra prövningar blev lite besvikna. Kunde det vara så att de motgångar som vi fick möta, var ett led i Guds träningsprogram, för att göra oss till starkare kristna?

En kamp innebär alltid motstånd. Ibland tycker vi att livet far hårt fram emot oss, och allt går emot oss och vi kämpar hårt. Uppförsbacken tycks oändlig och omöjligt brant. Men när man ska gå i långa uppförsbackar, behöver vi inte ta hela backen i ett enda språng. Vi får ta ett steg i sänder. Det enda vi egentligen behöver söka efter är en plats där vi kan sätta ner foten nästa gång. Vi kan få hålla på så ett tag, men om vi håller ut så, kommer vi förr eller senare till backens topp.

BÖN

Jesus. livet känns omöjligt ibland, men Du hjälper oss att fortsätta. Du vill visa oss steg för steg var vi ska sätta ner foten nästa gång. Tack för att du aldrig ger oss svårare utmaningar än vad vi kan klara av.

Inga kommentarer: