21 okt. 2021

UTMANINGEN 21 okt - Hes 41

 

VÄLKOMMEN IN I DET ALLRA HELIGASTE

Bibelläsning: Hesekiel 41
Läs bibeltexten här

"Därefter förde han mig in i tempelsalen..." (Hes 41:1 FB)
"Därefter gick han in i det innersta rummet..." (Hes 41:3 FB)

I det föregående kapitlet beskrivs det yttre, portarna och förgården. I kapitel 41 blir Hesekiel förd in i de inre delarna av Templet. In i det allra heligaste.

På samma sätt inbjuder Herren oss att komma in i en närgemenskap med Honom. Då Jesus dog på korset brast förhänget och vägen in i Guds närhet öppnades. Vi behöver inte stanna på förgården och ha Gud på avstånd. Han vill föra in dig i djupgemenskapen nära sitt hjärta.

Han vill att du ska bli stilla så att du kan höra Hans viskning i ditt inre. Han vill att du ska komma så nära så att du ser vad Han ser och hör vad Han hör.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Du behöver inte stå på avstånd. Välkommen in!
___________________
Innehåll kapitel 41:
Hesekiels vision av Tempelbyggnaden.

Kommentar:
Längst in i det storslagna tempel som Hesekiel fick se i sin syn finns de tre avdelningarna som fanns med i Tabernaklet under ökenvandringen: Förgården, det heliga och det allraheligaste.

- Förgården (Hes 42:1) där prästerna betjänade människorna.
- Tempelsalen (vers 1 och 21) är det heligaste med den sjuarmade ljusstaken, skådebrödsaltaret och rökelsealtaret.
- Det innersta rummet (vers 3) motsvarar det allraheligaste. Där förvarades Guds förbundsark. Där bodde Gud och dit fick bara översteprästen gå in en gång. per år.

Till eftertanke:
Förhänget (förlåten) som skilde det heliga från det heliga brast då Jesus dog på korset (Matt 27:51). Det ger ger oss fritt tillträde till Guds närhet.
- Hur använder du dig av möjligheten att gå in i Herrens närhet? Jesus säger att vi ska gå in i enrum och stänga dörren då vi ska tala med vår Far i himlen (Matt 6:6).

Inga kommentarer: