28 okt. 2021

UTMANINGEN - 28 okt - Hes 48

 

GUD GLÖMMER INTE DIN TROFASTHET

Bibelläsning: Hesekiel 48

Läs bibeltexten här

"Det skall tillhöra prästerna, dem av Sadoks söner som har blivit helgade och som har gjort tjänst åt mig och som inte for vilse som leviterna gjorde, när de övriga israeliterna for vilse. Därför skall en särskild del av den offergåva som avstyckats från landet tillhöra dem som ett högheligt område invid leviternas." (Hes 48:11-12)

Det hade varit svåra tider. Tider av misströstan. Folket hade farit vilse. Leviterna hade farit vilse. Men det var några få som inte hade farit vilse under tider av misströstan. De hade trofast hållit fast vid Gud och tjänat honom. Det hade inte Gud glömt och de trofasta fick en särskild belöning.

I tider av misströstan och andlig torka är det lätt att avlägsna sig från Gud och sätta sin lit till andra makter. Men till dig som är trofast i det tysta vill jag säga: Även om ingen annan lägger märke till din trofasthet eller uppskattar dig för din trofasthet, kom ihåg att Gud ser vad ingen annan ser.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud glömmer inte din trofasthet och hängivenhet.
____________________
Innehåll kapitel 48:

- Fördelningen av landet

- Fördelningen av staden

- Stadens namn skall vara "Här är herren"

Kommentar:
Hesekiels bok börjar med att beskriva ett folk som förlorat tron på Gud och som vänt sig till andra gudar och hur Gud, som en konsekvens av detta, lämnar Templet. Boken avslutas med visionen av en nytt tempel, en ny stad och ett nytt folks som återspeglar Herrens härlighet. Och stadens namn ska för all framtid vara "Herren är här" (vers 35).

Till eftertanke:
En bärande tanke i Hesekiel och i Bibeln i övrigt är:
- hur mörkt det än är...
- hur hopplöst det än ser ut...
- hur mycket synden än har ockuperat människorna...

...så har Gud makt att förvandla mörkret till ljus!
"Se, jag gör allting nytt" (Upp 21:5).



Inga kommentarer: