8 okt. 2021

Dagens andakt den 8 oktober

 


”Men ängeln sade till honom: Var inte rädd, Sakarias, din bön har blivit hörd”
(Luk 1:13)

Ibland när vi ber, undrar vi om det verkligen finns någon där, som hör och besvarar vår bön. Vi tycker att bönen bara ekar tomt ut i rummet och funderar om det över huvud taget lönar sig att uttrycka oss inför någon som vi inte kan se och tala med, med våra naturliga sinnen. Det känns som att bönen studsar i taket. Då är det gott att läsa dagens bibelord, där ängeln försäkrar Sakarias om att hans bön har blivit hörd.

I Daniels bok kan vi hitta något av en förklaring till att bönen ibland kan dröja. Daniel hade i bönen trängt djupt in i andens värld. I tre veckor hade han fastat och bett. Först då händer det något. Daniel fick änglabesök precis som Sakarias senare skulle få. Och ängeln inleder sitt budskap till Daniel på samma sätt som senare ängeln talade till Sakarias. Var inte rädd! Sedan fortsätter ängeln att tala om för Daniel, att ända från den dag Daniel hade börjat att söka Herrens ansikte, hade hans bön blivit hörd, men en furste i andevärlden hade stått emot Herrens budbärare i 21 dagar. (Dan 10:12-13)

Bibeln uppmanar oss att hålla ut i bön. Tanken på att det pågår en strid i andevärlden, där Guds änglar måste slå sig igenom, uppmuntrar oss till att inte ge upp utan vara med och bana väg för bönesvaret genom vår uthålliga bön.

BÖN

Herre förlåt oss att vi ofta ger upp alldeles för lätt i våra böneambitioner. Tack för att du låter oss vara med i andekampen och genom vår förbön bidra till att förhållanden förändras till det bättre här på jorden.  

Inga kommentarer: