22 okt. 2021

Vetenskapen och Bibeln ledde Krister Renard till Jesus

 


- Från Världen idag -
Universitetsstudier i fysik och matematik fick Krister Renard att överge sin ateism och i stället bli agnostiker. När han sedan läste Bibeln kom han fram till att den måste vara sann – och blev en kristen.

Som barn gick Krister Renard ibland till kyrkan med sin morfar, och hade en barnatro, men i tolvårsåldern blev han ateist, säger han. I 1950-talets skola fick han lära sig att vetenskapen kunde förklara varifrån allting kom. Dessutom fick han det inte att gå ihop – att en god och allsmäktig Gud skulle kunna tillåta all ondska och allt lidande i världen.

Som vuxen studerade Krister fysik och matematik på universitetet, inklusive forskarstudier i partikelfysik. Till sin stora förvåning upptäckte han då att många fysiker var djupt troende.

Genom sina studier kom han även fram till att naturvetenskapen inte kunde uttala sig om det övernaturliga, eftersom detta inte går att observera objektivt, till exempel med hjälp av mätinstrument.

– Därmed kan vetenskapen varken bevisa eller motbevisa Guds existens. Det vore som att en person som är född blind skulle påstå att det inte finns några färger, förklarar Krister.

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/reportage/vetenskapen-och-bibeln-ledde-krister-renard-till-jesus/reptaA!auANLbq4r80VLpLx9RG1Q/

Inga kommentarer: