10 okt. 2021

Tidig söndagsmorgon 10 oktober

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

 Nu börjar det hända saker. Nu får vi äntligen träffas i gudstjänstlokalerna igen. I tisdags var det lovsång och bön på Frälsningsarmén i Västerås. Det var inledningen på kårens dygnetrunt-bön. Rut och jag har varit bortresta några veckor och onsdagskvällen var första gången på länge som vi fick träffa våra soldatkamrater fysiskt. Vi har sett dem på våra bildskärmar men upptäckte nu plötsligt att de uppträdde tre-dimensionellt.

Vi ville gärna anteckna oss för varsitt bönepass, men schemat var nästan fulltecknat. Men till slut hittade vi varsin ledig ruta för våra pass. På torsdagskvällen avslutades dygnetrunt-bönen med en lovsångs-, och bönesamling. Torsdagarna är normalt musikkårens övningskväll och den här torsdagskvällen hade de en kortare övning så att musikanterna kunde delta på bönemötet.

Den här helgen har vi ett antal möten och bibelstudier på kåren i Uppsala. Den helgen var planerad att genomföras för ett par år sedan. Sedan har den flyttats fram några gånger och nu är det äntligen dags.

På lördagen ansvarade vi för predikan på den armeniska gudstjänsten klockan 13:00 och klockan 16:00 på den eritreanska gudstjänsten.

På söndagen ska vi ansvara för förmiddagsgudstjänsten i Uppsala. Om du finns i Uppsalatrakten på söndag kan det vara bra att veta att gudstjänsten börjar klockan 11:00 och att kåren ligger på S:t Persgatan 20. Efter gudstjänsten och en lättlunch ska vi ha en timmes bibelundervisning. Sedan fortsätter vi till Norrtälje för eftermiddagsgudstjänst klockan 16:00. 

Sedan har vi inga fler gudstjänster den här helgen.

Men vi tackar Gud för att vi nu har fått komma ut och förkunna igen. Det är verkligen en gåva av nåd att få förkunna Guds ord.

Med önskan om en välsignad ny vecka,
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: