26 nov. 2022

Adventshälsning och information från Västerås

Här kommer en adventshälsning och information om vad som händer på kåren i Västerås.
Det är kårledaren Alejandro Gallardo som skriver till alla som tillhör kåren. Först kommer en andakt i adventstid och därefter kommer information från Frälsningsarmén i Västerås (Det kan ju vara intressant även för dem som inte tillhör kåren i Västerås).
/PB
____________________________

Tänk att det snart är första Advent. Jag har svårt att förstå att det är sant. Men det är sant! 

Vad är Sanning? Det var en fråga Pontus Pilatus ställde till Jesus. Jesus hade sagt att han kommit för att vittna om sanningen. I ett mörkt rum så kan man få en uppfattning om hur rummet ser ut, men det är först när ljuset tänds och lyser upp hela rummet som man verkligen ser.
Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig. Ps 109:105 
Hjälper Jesu ord dig att se sanningen? Han ville verkligen att du och jag genom hans ord skulle se och förstå vem Gud är, vad han vill och vilken väg du och jag ska vandra på. Det kristna budskapet handlar om ett liv i kärlek, att bli fri från det som leder till hat, ondska och själviskhet. Genom ordet och det ljus ordet ger får vi uppleva inre helande, upprättelse och befrielse. I relation till andra kan vi genom ordet också uppleva helande, upprättelse och befrielse. I relation till Gud kan vi få uppleva helande, upprättelse och befrielse. Guds ord hjälper oss att se.

Det finns en intressant detalj i Markus. Jesus möter en rik yngling som ber om råd. Jesus ger rådet att sälja allt, ge till de fattiga och sedan komma och följa honom. I kapitel 10 vers 22 står det: "Vid de orden mörknade mannen och gick bedrövad bort, för han ägde mycket." 
Ibland kan Guds sanningar få oss att mörkna, i sinnet, i blicken, i hjärtat eller var det nu är som vi mörknar. Resultatet är detsamma. Vi låter inte guds ord, ljuset, befria oss. Det finns bara en väg till frihet och det är att lyda ordet. Det räcker alltså inte att läsa ordet och tro att kunskap om vad ordet säger ger mig det ljus jag behöver. Det handlar om att gå på det ord som Jesus ger oss. Läs, be Guds ande om hjälp att förstå och gör det. Då ska Guds ljus gå upp över dig och den frihet du längtar efter kommer bli din. En annan man vid namn Sackeus lydde utan att ens ha fått en uppmaning. Han gav till de fattiga och med sin gärning visade han att frälsningen kommit honom till del.

Så låt oss uppmuntra varandra till goda gärningar, enligt Jesu ord, så länge ljuset ännu lyser. I det mörker vi rent fysiskt upplever, det andliga mörker som just nu är mitt ibland oss, så behövs det ljusbärare. Människor som du och jag som tror på Guds ord och lever efter det. Vi ska hjälpa varandra med detta. Därför uppmanar jag dig att gå med i vår lärjungaskola, vara med i en cellgrupp, komma på bibeldagar, gå på gudstjänster, lyssna på våra undervisningspass på Youtube eller Facebook. Vågar du inte agera själv utifrån Guds ord? Ta då del av någon aktivitet på kåren och lyd Guds ord tillsammans med andra.

Med det önskar jag dig en ljus framtid och ber med Paulus att:
Också ni, som en gång var främmande och fientliga till sinnet genom era onda gärningar,  också er har han nu försonat med sig genom att lida döden i sin jordiska kropp. Han vill föra fram er heliga, fläckfria och oantastliga inför honom,  om ni verkligen står fasta och grundade i tron och inte låter er rubbas från hoppet i det evangelium som ni har hört och som har predikats för allt skapat under himlen och som jag, Paulus, har blivit satt att tjäna. Kol. 1:21-23
 
Kapten Alejandro Gallardo


INFORMATION
Just nu pågår en Lärjungaskola i kårens regi. Skulle du vara intresserad av att gå den nästa termin kan du kontakta våra fanjunkare Maria Persson och Fredrik Bratterud. Den har varit så uppskattad av deltagarna samt de som hållit i kursen.
Vi avlutar snart terminens olika grupper men som du ser i programmet är det mycket kvar. Musikkåren och musikanterna kommer att spela mycket i december. Kören kommer försöka vara med vid grytan vid några tillfällen. Det är gudstjänst varje söndag. Lovsångsteamet har sett olika ut under terminen men de har troget tjänat och lett oss alla i tillbedjan. Det är roligt att se hur flera av våra yngre i kåren är med.
Familjeträffarna har varit välbesökta på torsdagarna. Angelika ansvara för dessa kvällar. Hon får hjälp av Annika som arbetstränar på kåren och Carmen en ny volontär med maten vi serverar varje torsdagskväll. Deltagarna hjälps åt med att diska och torka bord. De vuxna blir kvar på alfasamtal som Sussi ansvarat för. Bana och Angelika har undervisat barnen. Christer, Lennart och Marie har övat med brassmusik med barnen. Samtidigt så möts en av våra cellgrupper på torsdagar och flera av dem är också med på torsdagar och äter. Det är fler som under terminen erbjudit sig att vara med och hjälpa till vilket varit uppskattat.
Tyvärr måste vi skriva att våra gudstjänster inte varit så välbesökta. Vilket är synd. Gudstjänsterna har varit så givande den här terminen. Flera vittnar om det och vad gudstjänsterna har fått betyda. Vi vill verkligen uppmana dig att komma på gudstjänsterna. 
Julgrytan ska ut nu till helgen. Vi tackar redan för de timmar du kommer att stå vid grytan. 

I år kommer vi inte att ha en egen julfest men däremot blir det en Julmusikgudstjänst söndagen 18 december kl. 14.30. Till fikat bjuder vi på julgröt och smörgås. Varmt välkomna till det tillfället. Söndagen den 1 januari är det dags att förnya våra förbund som soldater i Frälsningsarmén. Varmt välkomna till det tillfället.

Biståndsarbetet tuffar på. Tyvärr har vår chef Per Joe Alesand varit sjukskriven hela hösten. Det innebär att vår kårledare Alejandro Gallardo och vår socialkonsulent Susanna Nordberg har fått lägga hela sin tid på Bistånd. För Er som saknat Alejandro på kåren så vet ni nu varför. Utöver biståndsarbete så gör vi arbete för Myrorna (tömma myrboxar Värmland, Västmanland och Närke, hämta prylar på återvinningscentraler och sorterar prylar och kläder), hämtar sjukvårdsmaterial från hjälpmedelscentraler och sjukhus och förser kårer med mat från ICA lagret. Vi ansvarar för 4 lastbilar, ett stort lager med tillhörande kontor, personal och volontärer. Vi har möten med människor från området och andra som vill ha hjälp. Vi har andakt varje dag kl. 09.30 - 10.00 och varje tisdag en grupp för barn. Vi har skickat flera sändningar till Ukraina, Lettland och tre containrar med sjukvårdsmateriel till Sri Lanka. Vi behöver händer och fötter på Bistånd. Hjälp oss att be att Gud sänder arbetare till Bistånd. Skulle du vilja veta mer om vad vi gör på Bistånd. Kom gärna och besök oss. Börja med frukost kl. 09.00 och var sedan med på andakten.   

Information om personal.
Hossein Bahrami avslutade sin tjänst i oktober. Det betyder att FFA arbetet inte längre drivs av en anställd person. De unga vuxna ansvarar för träningen vi har på fredagar. Vi vet inte om vi kommer att anmäla ett lag till Korpen nästa år. Allt hänger på om vi har ledare som vill driva detta vidare ideellt. Vi är så tacksamma för det fina arbete Hossein utfört de år han arbetat i vårt team. Tack Hossein! 
Annika Bergroth arbetstränar på kåren och hjälper Bana att ha öppet hus på onsdagar och fredagar på kåren samt Angelika med mat på torsdagarnas Familjemiddag. Utöver det ansvarar Annika för köket.  

Ombyggnationen av våra lanterniner i vår kårlokal blir efter sommaren 2023. När det väl startar så är planen att hela kårens arbete kommer att finnas i Bistånds lokaler. 

Det var allt vi ville informera om den här gången. Så än en gång Glad advent, God Jul och ett Gott nytt år. 

Välkommen hem till livet med Jesus

kapten Alejandro Gallardo

Inga kommentarer: