13 nov. 2022

Tidig söndagsmorgon i Hønefoss, Norge, den 13 november

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så är vi tillbaka i Norge igen. Norge som var vårt hem nio år på 1980-talet och fyra år under 2010-talet. Vi befinner oss i Hönefoss en bit nordväst om Oslo och cirka femtio mil väster om Västerås. Hönefoss är en av de få kårer i Norge, Island och Färöarna som vi inte besökt tidigare.

Vi fick inbjudan till Bibelhelgen från kåren i Hönefoss, men då divisionschefen fick reda på det inbjöds även de andra kårerna i divisionen till helgen. Även om vi inte känner så många i Hönefoss känner vi i alla fall kårledarna. Vi har besökt dem då de var ledare i Kristiansund, Mosjøen och i Tønsberg. Vi har också många gånger besökt divisionschefen då hon, tillsammans med sin man, var ledare på Frelsesarmeen på Island.

Under helgen träffade vi många människor som vi tidigare stött på i olika sammanhang. Den första vi träffade sa att hon hade varit och lyssnat på oss för 29 år sedan i Røros. Åren går.

Bland deltagarna fanns också Marianne som har översatt Ruts andaktsbok DAGBOKEN till norska. För länge sedan var hon elev på bibellinjen på Jeløy Folkhøgskole som jag ansvarade för. En hel del år senare hade Rut och jag en bibelhelg i Moss. Under helgen presenterade vi DAGBOKEN på svenska för deltagarna och frågade frimodigt om någon ville ta på sig uppgiften att översätta den till norska. Marianne anmälde sig och började översätta boken. Idag har vi sålt över tusen exemplar av den norska översättningen.

Då det gäller veckan i övrigt hade vi samling för "hemgruppen" hemma hos oss i onsdags. Vi har också kommenterat den sista veckans loggböcker för deltagarna i den nio veckor långa lärjungaträningskursen för en arbetsgrupp på en av Frälsningsarméns verksamheter. Och så har vi naturligtvis haft mycket att göra med förberedelser för Bibelhelgen i Hønefoss.

Men nu är det söndagsmorgon och vi ska ha avslutningsmötet på helgen i Hønefoss kl.12:00. Därefter börjar hemresan tillbaka till Västerås.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: