20 nov. 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 20 november
 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

I lördags åkte några musikanter från Västerås till Arboga för att vara med om en speciell gudstjänst med anledning av att kåren i Arboga fyller 135 år (Bild 1). Jag kan inte påstå att vi har haft några täta kontakter med kåren i Arboga, men vi har historiska rötter till Arboga. Där föddes nämligen Rut. Vid tiden för hennes födelse var Ruts föräldrar kårledare på Frälsningsarmén i Arboga. Men det är ingen idé att du frågar Rut om hennes uppväxt i Arboga, för tio månader efter hennes födsel hade familjen flyttat vidare från Arboga.

Jag har också ett svagt minne att vi besökte kåren i Arboga tillsammans med hornmusikkåren och strängmusikkåren från Stockholms sjätte kår någon gång under 1960-talet.

I veckan har vi också varit hos polisen i Västerås och hämtat ut våra nya pass. I Ruts pass kan man läsa några knapphändiga uppgifter om vem Rut är: Hon är 165 cm lång, hon är kvinna och hon är född i Arboga.

Huset, som senare blev Frälsningsarméns lokal i Arboga, byggdes 1819. 2006-2007 byggdes lokalen om till ett privathem och såldes därefter genom annonser på Hemnet (Bild 2).

Den första januari 2023 börjar vi i UTMANINGEN läsa bibelläsningsplanen "Gamla Testamentet på två år". Som en förberedelse för att läsa Gamla Testamentet kapitel efter kapitel, ska vi nu lägga ut en översiktskurs över Gamla Testamentet (Bild 3). Det är absolut en fördel att ha översiktsbilden framför sig då man läser delarna. Första delen kommer i morgon (måndag) och serien håller sedan på varje måndag, onsdag och fredag fram till jul.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: