17 nov. 2022

En bok blev Sinchanas räddning


- Från Inblick.se; Foto: Elin Henriksson, Text Eva Marklund -

Sinchana Anthony bor med sin man och två barn i staden Hubli i södra Indien. Hon föddes i en hinduisk familj som såg henne som en förbannelse. Kastsystemet som graderar människor utifrån samhällsklass var hårda och ansåg att hon var ett misslyckande på grund av det tecken hon föddes i. – På grund av det kastsystemet blev jag övergiven direkt efter min födelse, berättar Sinchana för Inblick.

Det nyfödda barnet var utan värde och slängdes i en papperskorg. En sköterska på sjukhuset upptäckte henne och tog hand om henne.

– Hon hade sex egna barn och fyra adopterade, så jag blev hennes elfte barn. Kvinnan var gammal och hade svårt att ta hand om alla barnen så jag fick inte den omvårdnad jag hade behövt. Jag växte inte upp som ett barn utan blev hennes tjänare, säger Sinchana.

Tre självmordsförsök

Hon har inga goda minnen från sin barndom, hon minns bara fysiskt våld. Sinchana stod inne i huset och såg barnen leka utanför men fick själv bara arbeta och ta hand om de andra barnen.

– När jag var sex år gammal försökte jag ta mitt liv första gången. När jag var 15 år gjorde jag tre försök men lyckades inte.

Läs mer: https://www.inblick.se/livsberattelser/fralsning/en-bok-blev-sinchanas-raddning

Inga kommentarer: