6 nov. 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den sjätte november

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den här veckans "söndagsmorgon" blir kanske lite mer "personlig" än vanligt. Den här veckan har vi haft besök av två av våra barn med familjer.

"Helgen" började redan på torsdagen då "Strömstadsfamiljen" (mellansonen) kom hem till oss. "Strömstadsfamiljen" var tidigare "Norgefamiljen" men flyttade i somras tillbaka till hemlandet. Vi har inte haft möjlighet att träffas sedan i augusti, så det var en höjdpunkt då familjen på fem personer flyttade in hos oss. Det blev liksom en tempoväxling i vårt hus där Rut och jag normalt bor själva.

På fredagen åkte vi i två bilar till Stockholm för att tillbringa dagen tillsammans med "Stockholmsfamiljen" (yngste sonen) och plötsligt var vi elva personer som åt lunch på "Jensens" (Bild 1). Eftermiddagen tillbringade vi på Tekniska Museet på Djurgården. Dagen avslutades med middag hemma hos "Stockholmsfamiljen" (yngste sonen) (Bild 2). 

Men dagen var inte riktigt färdig ännu. De två småflickorna (9-10 år) följde med oss hem till Västerås och de två stora flickorna (13 år) sov över i Stockholm. Väl hemma hade vi lovat flickorna en promenad "mitt i natten" genom den mörka skogen hemma hos oss. Det hade vi gjort en gång tidigare och det var tydligen en viktig upplevelse för småflickorna (Bild 3). Den nattliga promenaden avslutades på "sjörövarskeppet" i lekparken som de fick ha alldeles själva då alla ordentliga småflickor var hemma och sov vid den tiden (Bild 4).

På lördagen kom "Stockholmsfamiljen" till Västerås. Där blev det en del sportsliga aktiviteter, bland annat spelade vi bowling på tre banor (Bild 5). Festligheterna avslutades hemma med bland en del musikalisk underhållning. På bilden ser vi de allra yngsta som sjunger "Krokodilen i bilen..." (Bild 6).

Men nu är det söndagsmorgon och "Strömstadsfamiljen" ska snart börja hemresan. Vi för vår del räknar med att gå på gudstjänst på Frälsningsarmén i Västerås.

Med önskan om en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: