12 mars 2023

Tidig söndagsmorgon i Trelleborg den 12 mars

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

I tisdags kväll var det samling för hemgruppen som vi ansvarar för. Vi börjar samlingen vid köksbordet med kaffe eller té och något att tugga på. Därefter går vi in i det stora rummet och har en stund av sång, bibelläsning och bön. Vi har inga förberedda bibelstudier i vår hemgrupp. Vi läser tillsammans fortlöpande tio verser från Efesierbrevet och sedan får var och berätta vilken vers som "talade" mest och varför. Det blir verkligen givande samtal.

Tidig fredagsmorgon packade vi väskorna, hängde in uniformerna i klädfodralet (bild 1) och satte oss i bilen på väg till Trelleborg. På vägen stannade vi till hos Semnos förlag i Värnamo för att få med oss några fler böcker till vårt bokbord. Vi har alltid med oss ett bokbord då vi är inbjudna att tala i olika sammanhang. Att sprida kristen litteratur är en del av vår kallelse som primärt handlar om att förkunna Guds ord. Rut har för Semnos översatt några böcker från engelska till svenska. Passa på att titta in i Semnos webbshop: https://www.semnos.com/

På lördagsförmiddagen gick folket på kåren i Trelleborg ut till Rådhustorget tillsammans med Pingstkyrkans folk. Där var det sång och vittnesbörd och där delade man ut tidningar och bad för människor man mötte.

Därefter samlades en grupp för att be i Smygehuk.

Sedan började själva Bibelhelgen med lovsång och bibelundervisning klockan 15:30 och 18:00. (Kåren i Trelleborg bild 2).

Nu är det söndagsmorgon och då har vi avslutningsmötet på Bibelhelgen 11:00 och efter det är det middag för alla på kåren. Därefter plockar vi ihop våra grejor och åker vidare.

Med önskan om en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: