30 mars 2023

Torsdagsbibelstudiet kommer att handla om "Tio steg Framåt".


Då Rut och jag flyttade hem till Sverige 1988 var vår uppgift att bygga upp ett utbildningsinstitut inom Frälsningsarméns Socialtjänst. Ett av våra första uppdrag var att producera ett samtalsprogram om den kristna tron. Det gjorde vi tillsammans med Bert Åberg.

Programmet fick namnet TIO STEG FRAMÅT. De första fem stegen handlar om hur man blir en kristen och de sista fem steg om hur man förblir en kristen. Programmet har sedan blivit översatt till mer än tio andra språk.

Det programmet kommer att läggas ut den närmaste tio torsdagarna. Här kommer förordet till programmet:

TIO STEG FRAMÅT är ett studiematerial i livsåskådningsfrågor utarbetat av Frälsningsarméns socialtjänst.

Det vill hjälpa dig att bygga upp den nya identiteten som Guds barn.

De olika stegen behöver inte ses som engångssteg, utan måste tas många gånger i livet. Så lände det finns en villighet att gå dessa steg, är vi övertygade om att det går framåt.

Till varje steg finns en bekännelse. Bekännelsen är själva steget i varje kapitel. Arbetet med kapitlet, enskilt eller i grupp, ger bakgrund och kunskap i ämnet och hjälper oss att känna igen vårt behov. Det är naturligtvis fritt för varje deltagare att ta steget (=göra bekännelsen till sin egen) eller att låta bli och bara gå vidare i studiematerialet. Var och en är själv ansvarig för de steg han eller hon tar i livet. Studiematerialet kan bara presentera steget och kanske underlätta att ta det, men själva steget (bekännelsen) måste var och en gå själv.

Detta häfte behandlar de första fem stegen i programmet. Steg 6-10 finns i häftet ”Vägen vidare”.

Det finns även en bok för handledaren för de sammanhang man vill studera de tio stegen i samtalsgruppens form.

Välkommen med på vandringen genom de tio stegen.

/PB

Inga kommentarer: