18 nov. 2021

Är även svenskar beredda att dö för vår tro på Jesus?

 


- Dagen -
Vi upplever att det finns ett främlingskap inför tanken att tron på Jesus skulle kosta något. Vi talar gärna om Guds nåd och bekräftelse – men påfallande sällan om lärjungaskapets pris, skriver ledningsgruppen för Sema.

För några veckor sedan stod vi i Svenska evangeliska missionsalliansen, Sema, som medinbjudare till endagskonferensen Engage i Nässjö. Responsen var stark, med nära 300 anmälda ungdomar och unga vuxna.

Temat för konferensen var “Vad får det kosta?”, och även i konsultationen för pastorer och ledare som arrangerades under dagen var det denna fråga som stod i centrum. I tillägg fick vi brottas med den uppföljande frågan: Vems ansvar är det att nå ut med evangeliet i länder där det är farligt eller belagt med dödsstraff att kalla sig för kristen?

Dessa frågor grep tag både i oss själva och i många andra som var på plats. Vi tror därför att det här är något vi behöver prata mer om i Sveriges kristenhet. Ofta upplever vi att det finns ett främlingskap inför tanken att tron på Jesus skulle kosta något. Vi talar ofta och gärna om Guds nåd och bekräftelse – men påfallande sällan om lärjungaskapets pris.

Inga kommentarer: