18 nov. 2021

Ny bok: VÄCKELSEN I BHOJPURI

 


Väckelsen i Bhojpuri - Victor John med Dave Coles

Evangeliet sprids, människor blir frälsta, sjuka blir helade, och till och med döda uppstår. I ”missionens gravfält” – där både hinduismen och buddhismen föddes – pågår en av de mäktigaste väckelserörelserna i världen.

Det började med några evangelister som hade en brinnande längtan efter att få se Gud verka. De bad som aldrig förr, övergav mänskliga metoder och traditioner och återgick till mönstren i Nya testamentet. Nyfrälsta blev lärjungar som startade församlingar och ledde andra till tro. I dag omfattar rörelsen miljontals människor.

Victor John (och medförfattaren Dave Coles) utgår från mängder av personliga berättelser om hur människor förvandlats. Vi får ta del av insikter och lärdomar som vunnits längs vägen. Nya församlingar grundas ständigt och i dag utvidgas arbetet bland bhojpurierna till angränsande folkgrupper och marginaliserade samhällssektorer. Det överbryggar samhällsklyftor som språkskillnader, etnicitet, religionstillhörighet och kastväsende.

Väckelsen i Bhojpuri är inte bara spännande missionshistoria – det är Apostlagärningarna i modern tid.

Du kan köpa den i vår webbshop, rupeba.se eller genom ett mejl till info@rupeba.se. Boken kostar 229:- (Postens porto tillkommer)

Inga kommentarer: