10 nov. 2021

Från Lettlandsdagboken: Våga drömma - drömmar kan bli verklighet

 


(Sommaren
2009 flyttade vi till Riga i Lettland. Det skulle bli vårt hem i tre och ett halvt år. Vi lägger ut några minnesvärda händelser från vår tid i Lettland varje måndag, onsdag och fredag en stund framöver.
)

Våga drömma - drömmar kan bli verklighet

Varje månad samlar vi våra officerare till "Ledardagar". Dagar av undervisning, bön och gemenskap.

(Bild 1: Ledardagar i Daugavpils. De fyra ungdomarna på första raden är kadetter. Vi hade fyra kadetter till. De sitter säkert längre in i lokalen) 

Här kommer en hälsning från Ledardagarna i Daugavpils: Daugavpils ligger i sydöstra Lettland nära gränsen till Vitryssland. I vanliga fall har vi Ledardagarna under en dag. Då samlas vi i Riga som kommunikationsmässigt ligger mitt i landet. Men eftersom resan till Daugavpils är lång passade vi på att ha Ledardagarna under två dagar.

För flera av officerarna blev det en tvådagarsresan till Daugavpils. En dag att resa till Riga och en dag att åka vidare till Daugavpils.

Den första ledardagen såg vi tillbaka för att utvärdera vad vi har uppnått av våra prioriterade mål- och fokusområden.

Den andra dagen såg vi se framåt för att våga släppa fram drömmar och visioner om framtiden. Drömmar kan bli verklighet.

Deltagarna fick skriva ned sina drömmar och lämna in dem till oss efter dagen. Det dröjde inte så länge förrän vi fick rapporter att en del drömmar började bli verklighet. 

En av drömmarna som gick i uppfyllelse var sociala centret i Riga som jag skrev om förra veckan. Läs här: http://rupeba.blogspot.com/2021/11/fran-lettlandsdagboken-nytt.html

                            Bild 2: Frälsningsarméns hus i Daugavpils

/PB

Inga kommentarer: