14 nov. 2021

Tidig söndagsmorgon den 14 november


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och höstmörkret börjar sänka sig över Mälardalen. Den gånga veckan har vi, som vanligt, haft mentorssamtal med unga officerare i Frälsningsarmén.

I torsdagskväll samlades gruppen som samtalar om Uppenbarelseboken. Anders Gärdeborn är den som samlar oss varannan torsdag och gruppen får ta del av och kommentera vad han har förberett. Ett kapitel varje gång. Vi är en grupp på drygt tio personer. En del möts hemma hos Anders och Helen och resten finns med digitalt. Veckan efter varje samling publicerar Anders bibelstudiet från veckan innan. Du är välkommen att fortlöpande läsa resultatet. Om du går in på Youtube och finner fram till Bibelkanalen så hittar du det under rubriken UPPENBARELSEBOKEN.

I lördags hade Rut och jag undervisning om lärjungaskap på distansbibelskolans helg på Ågesta folkhögskola (bilden). Det är fantastiskt att få undervisa en grupp som är så motiverade. Vuxna människor som sätter av så mycket av sin tid för att fördjupa sig i Guds ord. Distansbibelskolan fungerar på detta sätt: Deltagarna gör sina uppgifter varje vecka. Det är uppgifter om inläsning och att besvara uppgifter. Gruppen samlas två till tre helger under läsåret och det var just en sådan helg vi ficka vara med och undervisa på.

På lördagskvällen var vi på en stor födelsedagsfest på Templet i Stockholm. Det var en mycket god vän som fyllde åttio år. Vi var många på festen och vi fick träffa vänner som vi inte hade sett på fyrtio år. Min reaktion då jag såg dem som vi umgåtts med för fyrtio år sedan var: "Vad gamla dom ser ut." Vem det sa jag inte. Då dom som blivit så gamla hälsade på mig tänkte dom säkert: "Vad gammal han har blivit". Men de sa dom inte och det är jag tacksam för.

Idag är det söndag och då ska vi gå på gudstjänst på Frälsningsarmén i Västerås. Det var ett tag sedan vi hade möjlighet att vara med. Efter gudstjänsten är det det ekumenisk bönesamling i Ansgarskyrkan. Den ekumeniska bönesamlingen har vi en gång varje månad och det brukar vara välbesökta samlingar.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsku

Inga kommentarer: