16 juni 2022

DAGENS ANDAKT, den 16 juni”Den som bor i den Högstes skydd och vilar i den Väldiges skugga han säger: ”Herren är min tillflykt och min borg, min gud som jag förtröstar på”
(Ps 91:1-2) 

För många år sedan besökte vår familj Paris. Turistandet blev efterhand ganska påfrestande, särskilt som temperaturen låg runt 30 grader. Vi hade en sevärdhet kvar för dagen. Det var Sacre Ceur, kyrkan som ligger så otroligt vackert på toppen av en kulle med utsikt över hela Paris. Även om vi var trötta, bestämde vi oss för att ta trapporna upp till kyrkan. När vi kom till toppen var vi fullständigt utmattade av värmen och av ansträngningen.

Det första som slog emot oss, när vi trädde in i ”det heliga rummet” var svalkan, den underbara svalkan. När jag sedan lyfte blicken fick jag se att i taket fanns en väldig Jesusgestalt som sträckte ut sina händer över församlingen.

Om kroppen hade fått sin uppfräschning av svalkan när vi kom in i kyrkorummet, så fick nu min inre människa en dusch av Guds välsignelse, och jag kände att här, under Guds välsignande händer vill jag vara. Här vill jag leva. Jag fick uppleva det som dagens bibelord handlar om, att ”den som vilar i den Väldiges skugga” kan fylld av förtröstan veta och säga att Herren är en tillflykt.

BÖN

Tack Jesus att jag också idag får leva under dina välsignande händer och uppleva vilan i skuggan av din väldighet.

Inga kommentarer: