3 juni 2022

GÅVOBOKEN del 14 - Den största gåvan

 


Av alla de gåvor som Gud har gett oss är det en som är större än alla andra gåvor. Han gav oss sin son Jesus Kristus.

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.  (Joh 3:16)

Gud har välsignat oss med all Andens välsignelse i himlen. Men det kostade honom hans liv. Jesus dog för att du skulle bli rik.

Ni känner vår herre Jesu Kristi stora gåva: han som var rik blev fattig för er skull, för att ni skulle bli rika genom hans fattigdom.  (2 Kor 8:9)

Gud vill att du ska ta emot, använda och älska de stora gåvor Gud har gett dig. Men ännu viktigare än att älska Guds gåvor är att älska honom själv. Det finns bara ett bud som är större än alla andra bud och det är att du ska älska Herren av hela ditt hjärta, hela din själ och med hela ditt förstånd.

Då Paulus, i Efeserbrevets första kapitel, skriver om hur rika vi är, återkommer ständigt uttrycket ”i honom”. I honom har vi allt. Utan honom har vi ingenting.

Att vara kristen innebär att leva i spänningsfältet mellan ”utan mig kan ni ingenting göra” och ”allt förmår jag i honom som ger mig kraft”.

Ty i honom har ni blivit rika på allt, ifråga om allt tal och all insikt, eftersom vittnesbördet har fått stadigt fäste hos er. Därför saknar ni ingen nådegåva. (1 Kor:1:6-7)

Och vi har inte fått världens ande utan Anden som kommer från Gud, för att vi skall veta vilka gåvor Gud har gett oss. (1 Kor:2:12)

Den här boken har handlat om Guds gåvor och hur vi kan använda dem. Det har huvudsakligen varit en teoretisk framställning. Men här slutar teorin. Nu börjar det på riktigt. Nu är det dags att gå ut i praktiken. Kasta inte bort din frimodighet, den ska rikligen belönas (Hebr 12:35).

Och kom ihåg: DU ÄR RIKARE ÄN DU TROR...

… om du bara tror det


Inga kommentarer: