13 juni 2022

"Han ska komma tillbaka" (Apg 1:

 


Jesu återkomst och den sista tiden är ett huvudtema i Nya Testamentet. Det är till och med så att det inte finns något ämne som det talas mer om än just detta och vi kan verkligen fråga oss varför vi talar så lite om det som Bibeln talar så mycket om.

Alla som skriver något i hela Nya Testamentet säger något om Jesu återkomst och om den sista tiden. Men vad är det dom säger?

För några år sedan började jag skriva en bok om detta. Den blev aldrig riktigt färdig och jag kommer kanske aldrig att publicera den. Men nu kommer jag att lägga ut huvudinnehållet från det manus som jag skrivit.

Boken innehåller två avdelningar. Den första avdelningen försöker jag hålla fri från alla spekulationer. Där försöker jag sammanställa huvudtankarna av det som de olika författarna i Nya Testamentet har skrivit. I den andra avdelningen försöker jag sammanställa en helhetsbild av det de olika författarna har skrivit i Nya Testamentet.

Planen är att lägga ut ett avsnitt varje måndag, onsdag och fredag. Det första avsnittet kommer nu på onsdag. Var med från början!

/PB

Inga kommentarer: