12 juni 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 12 juni


Så var det söndag igen efter en händelserik vecka. I början av veckan besökte vi personalgruppen på en av Frälsningsarméns verksamheter. Dom hade ett önskemål att gå igenom ett lärjungaträningsprogram och nu besökte vi personalgruppen för att ge en presentation av programmet. Meningen är att de ska gå igenom programmet under nio veckor i början av höstterminen. Programmet kan upplevas som ganska krävande, men det verkade som ingen i personalgruppen tvekade. De ville alla vara med. (Bilden föreställer inte Jesus och personalgruppen, men Jesus brukar illustrera sina lärjungar som får som följer herden=Jesus).

Under veckan har Rut och jag också haft möjlighet att resa ut och besöka några av de officerare som vi är mentorer för.

Då det gäller bibelläsningsplanen UTMANINGEN på vår hemsida håller vi nu på att avsluta Apostlagärningarna. Den kommande onsdagen börjar vi läsa Romarbrevet. Som bekant lägger vi varje dag ut UTMANINGEN på vår blogg och vår Faceboksida. Du hittar länkarna till de sidorna på www.rupeba.se. Varje dag skickar vi också ut dagens UTMANINGEN på mail till alla som har bett om det. Om du inte varit med tidigare kan det vara en bra tidpunkt att börja nu då vi börjar med en ny bibelbok.

Nästa vecka kommer jag också att lägga ut en serie om det ämne som det talas mest om i Nya Testamentet: "Den sista tiden och Jesu återkomst". Det kommer ett inslag varje måndag, onsdag och fredag under ett antal veckor.

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå på gudstjänst på kåren i Västerås klockan 11:00. Musikkåren spelar, Alejandro Gallardo leder och Jennie Gallardo predikar. 

Snart börjar en ny vecka med nya utmaningar och möjligheter och jag önskar dig en ny välsignad vecka.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: