19 juni 2022

Tidig söndagsmorgon i Strömstad den 19 juni - Del 2


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den här helgen är vi i Strömstad och besöker "Norgefamiljen". Familjen håller just på att flytta från Moss i Norge. De flyttar 7-8 mil söderut utefter kusten och hamnar då i Strömstad i Sverige. Man kan tycka att det är en liten flytt. Det tar inte ens en timme att köra mellan de olika platserna. Men det är en stor omställning: Nytt land, nya arbetsplatser, nya skolor, nytt dagis, nytt språk. Den äldsta flickan ska börja på högstadiet och hennes syster ska börja på mellanstadiet. Yngste sonen ska börja på ett nytt dagis som inte kallas "barnehagen" i det nya landet. "Norgebarnbarnen" har vuxit upp på samma plats som våra barn växte upp för en del år sedan. 

För 34 år sedan gjorde vi motsvarande flytt. Då flyttade vi från Norge till Sverige. Äldste sonen hade ett år kvar på gymnasiet i Norge och fick bo kvar på folkhögskolan för att slutföra studentexamen. En son gick på mellanstadiet och den tredje sonen på lågstadiet. 

Fantastiskt roligt att få dela helgen tillsammans med f.d. "Norgefamiljen". Det känns som det var länge sedan vi träffades.

På hemsidan har vi den gångna veckan startat en serie inlägg om den sista tiden och Jesu återkomst. Den första avdelningen är en systematisk genomgång av vad de olika personerna som varit med om att skriva Nya Testamentet faktiskt säger. Under veckan har jag skrivit om vad Jesus säger om den sista tiden och den kommande veckan kommer att handla om vad som säges Apostlagärningarna  och vad Paulus säger i ämnet.

Med en önskan om Guds välsignelse under den kommande veckan.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: