5 juni 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 5 juni

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

En god vän skickade mig under veckan en länk med rubriken "31 nya soldater invigda i Reykjavik". I Frälsningsarméns organisation hör Island och Färöarna ihop med Norge. Rut och jag har varit på de öarna otaliga gånger för att tala i många olika sammanhang.

På Färöarna har man två kårer. En i huvudstaden Torshamn och den andra på en ö tre timmars båtresa söderut från Torshavn. 

På Island har Frälsningsarmén två kårer. I huvudstaden Reykavik, en i Akureyri på nordsidan av Island och en utpost i Reykjanesbaer.

Kåren i Reykjavik har under många år varit en förhållandevis liten kår så jag blev väldigt positivt överraskad över den stora gruppen nya soldater. Det står till och med i artikeln att det inte var länge sedan man senast hade en soldatinvigning på kåren i Reykavik. Här kan du se fler bilder på soldatinvigningen: 
https://frelsesarmeen.no/perleportalen/nyheter/31-nye-soldater-innvidd-i-reykjavik

Den gångna veckan har vi också avslutat den långa serien från min bok: GÅVOBOKEN. För den som missat något, eller vill få informationen samlad, finns boken att köpa. Den kostar 120:- pluss postens porto 51:-. Beställ den genom ett mail till info@rupeba.se. Du kan läsa mer om Gåvoboken i Webbshopen: 
https://rupeba.se/home/#!/products/g%C3%A5voboken-du-%C3%A4r-rikare-%C3%A4n-du-tror-peter-baronowsky

Igår hade vi besök av Stockholmsfamiljen. Solen sken och vi fick en underbar dag tillsammans. Bland mycket annat monterade vi upp vår pool i trädgården. Ett säkert tecken på att sommaren är på väg.

Idag är det pingstdagen och stor fest på kåren i Västerås. Vi börjar med bön kl 13:00 och sedan går vi ut på gågatan där kåren ligger. Där räknar vi med att möta många Västeråsbor och berätta om Jesus och inbjuda till vår pingstgudstjänst på kåren. Då tiden närmar sig för gudstjänsten kl 15:00 kommer musikkåren att spela utanför kåren.

 Gudstjänsten
 firar vi tillsammans med den persisktalande församlingen som hyr av oss. Det blir stor fest. Musikkåren medverkar, barnen är med, lovsång på tigrinja och persiska och predikan av Misgina som också ska bli fanjunkare i gudstjänsten. Därefter serveras det mat till alla gudstjänstbesökare. Då vi läser de dramatiska pingsttexterna gör vi med det med bönen "Herre, gör det igen".

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: