17 jan. 2023

Dagens andakt, den 17 januari

 

Från Paulus, apostel, utsänd inte av människor eller genom någon människa, utan av Jesus Kristus och Gud fadern….” (Gal 1:1)

När vi bodde i Norge behövde vi nya pass. Då var vi tvungna att uppsöka Sveriges ambassad i Oslo och lämna in vår ansökan där. En ambassad är ett stycke hemland i utlandet och en ambassadör är en person som är utsänd från hemlandet för att tillvarata hemlandets intressen i utlandet.

Vi kristna ska vara som ambassadörer för himmelriket på jorden. Våra hem borde vara ambassader, där människor kan få komma och få sitt pass till himlen. Medborgarskapet får man när man blir född på nytt, dvs. när man blir frälst.

Paulus visste att han var en ambassadör – en apostel, och att han representerade Gud själv när han skrev till Galaterna. En ambassadör kan inte tala i egen sak. Han representerar alltid den som har sänt ut honom. Han har sina skriftliga direktiv för vilka regler som gäller. För Guds ambassadörer är Guds ord rättesnöret för hur vi utövar vår ambassadörstjänst.

BÖN

Herre jag ber att jag idag ska minnas att jag är utsänd som en ambassadör för ditt rike. Hjälp mig att vara en värdig representant i det som möter mig idag.

Inga kommentarer: