25 jan. 2023

Dagens andakt, den 25 januari

 

”Du skall befalla Israels barn att bära fram till dig ren olja av stötta oliver till ljusstaken, så att lamporna kan sättas upp dagligen.” (2 Mos 27:20) 

Jag var ganska utsliten. Kroppen började säga ifrån. Stressymptomen radade upp sig som en illustration till skolboken om stress. Jag var trött på att synas. Dessutom hade jag hade föreläst ganska mycket under lång tid; flera gånger om kristen tro bland människor som inte alls delade min tro. Min andliga verklighet var sååå annorlunda i jämförelse med deras värld.

Så läste jag dagens bibelord i min dagliga bibelläsning. Ordet handlade om ”ren olja av stötta” oliver och jag kände mig faktiskt som en stött oliv. Det är kanske så att vi ibland måste gå igenom någon slags förädlingsprocesser, tider då det känns om att någon eller något håller på att pressa ut det sista ur ens liv. Men dessa tider har kanske just ”förädling” och rening som mål.

Vi är Guds tempel och våra ljus måste brinna med ren olja, olja som har framställts av att våra liv har stötts, ja kanske till och med krossats, för att det som är rent och äkta ska kunna komma fram.

BÖN

Herre tack för att du var villig att låta dig stötas till döds, för att ditt rena liv skulle kunna förlösas och bli till liv för mig. Hjälp mig att inte vara så rädd om mitt eget, att jag inte vågar ge ut mig för andra.

Inga kommentarer: