22 jan. 2023

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 22 januari


 Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet

Vi går mot ljusare tider! Det märks tydligt. Solen visar sig nu betydligt tidigare på morgonen och stannar kvar längre på eftermiddagen. Vi ber att Guds församling ska få uppleva ljusare tider. Då vi vänder oss till Herren och låter hans ljus bestråla oss kan vi också reflektera hans ljus till andra människor vi möter. Ett ljus som väcker törst och längtan att få lära känna Gud personligen.

Några ord om veckan som gått. Vi har haft några mentorssamtal och Rut arbetar intensivt med ett översättningsuppdrag för ett kristet bokförlag. Jag arbetar som vanligt med uppdatering av vår blogg och Facebook-sida. Det är ett arbete som pågår varje dag under året.

Just nu håller jag på med en serie som heter "Ta Gud på orden". Jag har lagt ut de sex första delarna och det återstår fyra delar. Läs dem!! Det är livsviktigt för församlingen att vi är ett bibelläsande folk som verkligen tar Gud på orden. En stor del av kristenheten har slutat ta Gud på orden och ersätter bibeltroheten med egna tankar för att bättre kunna smälta in i samhällsklimatet. Jag säger igen: Läs de inläggen! Du finner dem på måndagar, onsdagar och fredagar.

Då vi är färdiga med den serien kommer jag att lägga ut 22 inlägg från Psalm 119. Den psalmen är den längsta i Bibeln och bör läsas i inte för långa portioner.
Den psalmen är en bokstavspsalm. Det hebreiska alfabetet har 22 bokstäver och, och varje bokstav har ett avsnitt på åtta verser i Psalm 119. Men hela psalmen har ett gemensamt tema: Guds ord! Den serien kommer att läggas ut i februari (om Herren dröjer) och det blir ett inslag varje måndag, onsdag och fredag.

I bibelläsningsplanen UTMANINGEN läser vi i år och nästa år Gamla Testamentet på två år. Det är normalt ett kapitel om dagen. Förutom att publicera dagens inlägg på bloggen och Facebook-sidan finns det också möjlighet att få dagens inlägg dagligen i ett mejl. Den möjligen har vi haft i många år och det är flera hundra personer som har prenumererat på den tjänsten ("prenumerera" låter som något som kostar pengar, men den här tjänsten kostar inget).

Hittills har vi skickat ut UTMANINGEN i en e-postlista,  men den har börjat fungera sämre och sämre den sista tiden. Några prenumeranter har plötsligt inte fått mejl med dagens inlägg. Men den här veckan har jag lagt ned en hel del tid på att föra över alla e-postadresser till ett nytt system som ska vara mer tillförlitligt.
- Om du inte har fått ditt mejl i morgon som du brukar så är jag tacksam om du hör av dig till info@rupeba.se.
- Om du vill börja prenumerera på UTMANINGEN kan du skriva till info@rupeba.se och du behöver bara skriva ett enda ord i mejlet: UTMANINGEN. Du är välkommen att vara med på UTMANINGEN!
- Om du vill avsluta din prenumeration kan du skriva till info@rupeba.se och skriva "Tack för mig".

Men idag är det söndag och då är det gudstjänst på Frälsningsarmén i Västerås 14:30. Musikkåren kommer att spela från 14:00. Då klockan blivit 14:15 slutar vi spela och går ned och hälsar på mötesbesökarna. Bra idé tycker jag!!

Om du tycker att det var längesedan någon hälsade på dig så vet du vart du ska gå idag.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: