2 jan. 2023

Dagens andakt, den 2 januari

 

Ge som gåva vad ni har fått som gåva”. (Matt 10:7b)

Det var en stor och vacker gammal järnkruka på tre stadiga ben. På våren hade vi målat den blankt svart. Jag såg framför mig alla vackra blommor som jag skulle plantera i den när det blev tillräckligt varmt. Vi diskuterade om vi skulle borra hål i botten innan vi hällde jord i krukan, men bestämde oss för att det var synd att göra hål i en så vacker kruka.

Sommaren kom och krukan fylldes med jord och blommor planterades i sprakande färger. Så kom regnet; inte vilket regn som helst, men ihållande regn - vecka efter vecka. Till slut började blommorna ruttna, eftersom krukan inte hade något utflöde, och det stank. Stillastående vatten stinker.

I det kristna livet är det likadant. Gud välsignar sina barn rikligt varje dag. Vi tar emot hans ord när vi läser Bibeln. Vi går på gudstjänster och får höra budskapet predikas. Vi tar emot välsignelserna. Men om det vi tar emot inte får något utlopp, börjar det snart att stinka. Evangeliet behöver vara som ett ständigt flöde, och varje kristen behöver hitta ett sätt att få utlopp för de välsignelser hon tagit emot, annars förmår hon snart inte ta emot mer från Herren och välsignelserna härsknar.

BÖN

Jesus, visa mig på vilket sätt du vill att jag ska ge evangeliet vidare. Tack för att du vill gå före och förbereda vägen för mig. Jag vill följa dig.

Inga kommentarer: