19 jan. 2023

Dagens andakt, den 19 januari

 

Ni säger: fyra månader till, så är det dags att skörda. Men jag säger er lyft blicken och se hur fälten redan har vitnat till skörd.”(Joh 4:35)

Jag berättar ofta om min bilskollärare, för även om det nu är många, många år sedan jag gick i körskolan, så minns jag vissa saker som han sa. Jag har ingen bild av hur han såg ut, men jag minns hans ord. En sak som han sa var att man aldrig fick låsa fast blicken i ett läge. Man måste växla mellan att se vad som fanns alldeles framför bilen och vad som fanns långt framför. Jag minns att jag ibland fick kämpa med det där. Blicken ville så gärna fastna, och det konstiga var att då började bilen vingla.

 I mitt kristna liv är det också viktigt att växla perspektiv. Det är viktigt att kunna se vad som ligger nära, men om vi ska kunna hålla rak kurs är det väldigt viktigt att vi också vågar lyfta blicken för att få de vidare perspektiven. Lärjungarna var fokuserade på hur saker och ting brukade vara. Deras tankebanor gick i gamla hjulspår. Men Jesus uppmanade dem att flytta blicken och upptäcka nya möjligheter.

BÖN

Herre hjälp mig idag att inte stirra mig blind på det som är välkänt och ligger nära. Hjälp mig att lyfta blicken och bli inspirerad av det jag då får se.

Inga kommentarer: