19 maj 2023

Dagens andakt den 19 maj

 


”Låt oss inte tröttna på att göra det som är rätt. När tiden är inne får vi skörda, bara vi inte ger upp.” (Gal 6:9)

Min bilskollärare gjorde ett starkt intryck på mig och många av hans uppmaningar kan jag fortfarande höra inom mig. En gång talade han om vad man skulle göra, och vad man inte skulle göra om man av någon orsak körde i diket. Han sa: ”Den naturliga reaktionen för de flesta är att man får panik och ger upp allt, man släpper ratten och slår armarna om huvudet för att skydda sig så gott det går, men” fortsatte han ”det är precis så ni inte får göra. Vad som än händer, fortsätt att styra. Om det går över stock och sten, fortsätt att köra. Om bilen är upp och ner, fortsätt att köra. Fortsätt att köra ända tills bilen står helt stilla”.

Jag har som tur är aldrig behövt tillämpa hans undervisning i den fysiska världen, men hans ord har varit en ofta återkommande andlig påminnelse. För visst kan det vara så att vi ibland upplever att vi, bildligt talat, kör i diket i våra liv. Och visst är då den naturliga reaktionen att vi bara vill släppa ratten och ge upp. Men oavsett hur oländig terrängen verkar vara runt omkring oss när detta händer, så vill Gud att vi ska fortsätta styra ”ända tills bilen står helt stilla.”  I Lukas 21:19 står det ”Genom att hålla ut skall ni vinna ert liv”.

BÖN

Jesus, idag ber jag om uthållighet. Hjälp mig att göra vad jag kan för att handla rätt. Hjälp mig att fortsätta att styra även om det verkar tröttsamt eller min insats ser meningslös ut.

Inga kommentarer: