23 maj 2023

DAGENS ANDAKT, den 23 maj

”Tro inte att jag redan… har blivit fullkomlig... jag menar inte att jag har det i min hand, men ett är säkert: jag glömmer det som ligger bakom mig och sträcker mig mot det som ligger framför mig och löper mot målet för att vinna det pris där uppe som Gud har kallat oss till genom Kristus Jesus.” (Fil 3:12-14)

Vilken levnadsvisdom som finns i dessa verser: att glömma det som ligger bakom och hela tiden sträcka sig framåt mot det som Gud har i beredskap. I Levande Bibeln står det i vers 13 ”jag sätter in all min kraft på att glömma det som ligger bakom mig”.  Jag tror att Paulus visste hur lätt det är att fastna i det som varit. Han visste, att om vi skulle klara av att glömma det som ligger bakom, måste vi sätta in all vår kraft på just detta. Antingen vårt förflutna var gott eller ont hänger sig gårdagen ofta fast i våra sinnen. Det är detta som all förändring så smärtsam; inte vår förmåga att anpassa oss till det nya, men vår ovilja att släppa det som en gång var.  Gud kallar oss hela tiden till att växa i Honom. Att växa är att förändras, och att förändras innebär alltid att släppa det som var för något nytt.. En gång ska vi bli ”allt det som Kristus avsåg när han frälste mig”. Om vi tillåter växten – förändringarna -  i våra liv ska vi bli fullkomliga i Honom.

BÖN

Herre, förändring kan göra ont. Att släppa det som var gott gör ont. Att släppa det som var ont är svårt. Hjälp mig idag att sätta in all kraft på att glömma det som ligger bakom mig och förvänta en underbar framtid tillsammans med dig.

Inga kommentarer: