14 maj 2023

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 14 maj

 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen efter en vecka med sol och värme. I fredags var det folkfest på Torget i Bäckby, som är en stadsdel i Västerås. I Bäckby ligger också Bistånd, en hjälpverksamhet som kåren bedriver och som skickar ut hjälpsändningar till många olika länder. I Bistånds lokaler bedrivs också en lång rad andra aktiviteter för barn och vuxna. Inför sommarlovet inbjuder FA i Bäckby till "Teaterkollo för barn. På torget fanns också personal och frivilliga från Bistånd för att berätta om allt som händer på Frälsningsarmén i Bäckby (Bild 1).

På scenen mitt på torget uppträdde en lång rad olika barngrupper, sångare och musiker. Där spelade också kårens musikkår (Bild 2).

I lördags var Rut och jag inbjudna till Frälsningsarmén i Uppsala för att medverka på kårens gemenskapsdag. Dagen genomfördes på Svenska kyrkans församlingsgård i Storvreta strax utanför Uppsala (Bild 3). På Uppsalakårens Facebook-sida kan man läsa: 
"
Vilken härlig gemenskapsdag vi fick när vi möttes i församlingshemmet i Storvreta idag. Ca 80 pers från 1 mån till 79 år, och som talade 5 olika språk, fick del av god undervisning, gemenskap och 5-kamp. Rut o Peter Baronowsky talade utifrån frågan: ´Vart är vi på väg? Är vi på rätt väg men har fel riktning?´ I grupp fick vi samtala om vad vi tror att Gud vill säga till församlingen, och enskilt gick vi sedan inför Gud med frågan: ”Vad vill du Gud säga till mig?” Guds ande talade till våra hjärtan. Efter god lunch höll Maria o Torbjörn Holback i en rolig femkamp. Solen flödade över oss. Vi tackar Gud för en underbar dag då han berörde oss på djupet."

Då detta skrivs är det snart söndagsmorgon och snart dags att köra till Fagersta där musikkåren ska medverka i en musikgudstjänst i Västanfors kyrka (Bild 4. Bilden är hämtad från Wikipedia).

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: